Planlæg en spændende festivaltur rundt i Europa

Musikfestivaler i Danmark

Hvis vi starter herhjemme, så har vi selvfølgelig et utal af skønne festivaler såsom Smukfest, Roskilde Festival og Grøn Koncert, men der er også mange andre. Man kan for eksempel besøge Kløften Festival i Haderslev, Thy Festival, Jelling Festival, Tinderbox og Samsø Festival. Så selvom Danmark er et ret lille land, så skorter det bestemt ikke på gode musikoplevelser. Faktisk så er Danmark et af de lande i Europa, der har flest musikfestivaler set i forhold til antallet af indbyggere. På de danske festivaler kan man opleve så mange fantastiske kunstnere – både danske og udenlandske. Man behøver dermed ikke nødvendigvis rejse udenfor landets grænser for at få gode musikoplevelser.

Fede festivaler i Storbritannien

Har man dog lyst til at rejse lidt rundt i Europa denne sommer, så findes der heldigvis også virkelig mange fede festivaler i de andre europæiske lande. Så nu hopper vi lige over på den anden side og ser på, hvad vi kan finde i Storbritannien.

Hvis vi starter i London, så finde man selvfølgelig et væld af fede og hippe festivaler her. Hvis man for eksempel er vild med jazz, så skal man besøge Brick Lane Jazz Festival. London har nemlig en utroligt cool, ung undergrundscene, når det kommer til jazz, og her finder man rigtig mange fede kunstnere.

Hvis man mere er til kunstnere som for eksempel Casisdead, Katy B, Madlib, Benga, Mala, Freddie Gibbs, og Shy FX, så skal man besøge Project 6 i Brockwell Park. Her finder man nemlig masser af fede toner og det seneste nye på musikscenen.

Kigger vi udenfor London, som selvfølgelig også byder på rigtig mange andre festivaler end de nævnte, så kan vi tage et smut til den lille by Stroud. Stroud er mest kendt for dets fantastiske natur, parker og museer og så er byen også kendt for at være fødeby for den professionelle pokerspiller Ben Spragg, som spiller for Team PokerStars. Online poker er meget populært for tiden og Team PokerStars er den online platforms hold af professionelle spillere, som rejser verden rundt for at deltage i forskellige poker events. Selvom Spragg rejser over hele verden for at spille poker, så er der masser at tage sig til, når han atter vender hjem til Stroud. Byen har nemlig et utal af forskellige spændende festivaler såsom farverige kunstfestivaler, ekspressive og imponerende musikfestivaler, der bliver headlinet af de helt store navne, og smagfulde og vidunderlige madfestivaler.

Tager vi lige et hurtigt kig op til Irland, så findes der også virkelig mange skønne festivaler her. Der er blandt andet jazz-festival i Cork og et væld af musik- og kunstfestivaler i Dublin.

Tag på festivaltur ned gennem Europa

Der er selvfølgelig også mange andre fede steder rundt om i Europa og ét sted, man finder en virkelig fed festival, er i Berlin i Tyskland. Berlin Festival er en fest, der finder sted ved floden Spree, hvor op til 9000 besøgende kan feste i en nedlagt lagerhal. Feststedet har også en strand med en badebro, en kunstby og et utal af mindre scener, hvor man kan opleve de forskellige musikere, der spiller på festivalen. Det er småt, det er grungy og det er hipt, og man kan blandt andet opleve James Blake, Underworld, og Sylvan Esso.

Tager man videre til Grækenland, så finder man Plissken i Athen. Festivalen startede tilbage i 2010 og i dag er det en relativt stor festival, hvor man blandt andet kan opleve Ariel Pink, Evian Christ, Liturgy, og Waxahatchee.

I Kroatien finder vi festivalen, der går under navnet INmusic, og det er landets største udendørsfestival. Festivalen opstod i 2006 og finder sted på den lille ø Island of Youth, der ligger i hovedstaden Zagreb. Udover fede musikalske indslag som for eksempel Florence and the Machine, La Roux, og Mike Skinner, kan gæsterne også surfe, ro og stå på skateboard i de skønne omgivelser.

Til slut skal vi lige et smut til Portugal, hvor vi finder festivalen NOS Alive. Det finder sted i havnebyen Algés, der ligger lige udenfor Lissabon. Festivalen finder sted i afslappende og fredfyldte omgivelser med både natur og strand, men der er stadigvæk kun 10 minutter ind til byens centrum, hvis man også har lyst til at opleve den pulserende storby. Man kan blandt andet opleve James Blake, Sam Smith, James Bay og Future Islands.

Masser af europæiske muligheder

Der er dermed masser af muligheder for at få fantastiske musikoplevelser rundt omkring i Europa og når vejret først bliver rigtigt godt og sommeren for alvor melder sin ankomst, så er der ikke noget bedre end at nyde skøn musik i godt selskab.