Her kan du placere mellemstore planter

Mellemstore planter er flotte og kan placeres i forskellige områder af haven eller flere steder indendørs afhængigt af plantens specifikke krav. Når du skal placere en plante et sted, er det altså vigtigt, at du har viden om en række faktorer, inden du sætter den et specifikt sted. Herunder kan du se, hvilke faktorer der er tale om: 

Lysforhold

Find ud af, om planten foretrækker direkte sollys, delvis skygge eller fuld skygge. Placér den i overensstemmelse hermed.

Vandforhold

Sørg for, at jorden har passende dræningsegenskaber og tilpas vandingen til plantens behov.

Temperaturforhold

Overvej plantens tolerance over for temperaturændringer og placer den i overensstemmelse hermed.

Pladsforhold

Mellemstore planter kræver mindre plads end store planter, men sørg stadig for, at de har tilstrækkelig med plads til at vokse og udfolde sig.

Beskyttelse mod træk

Tag højde for plantens følsomhed over for træk. 

Alt i alt er det altså vigtigt at forstå de specifikke krav for hver plante og justere deres placering og pleje efter disse behov.

Kombinér mellemstore planter med andre planter

Det kan godt være, at du er vild med mellemstore planter, men det er stadig en god idé at kombinere dem med andre planter. Derved får du en mere harmonisk indretning, ligesom du har mulighed for at have flere planter i din bolig. 

Masser af planter giver et godt indeklima, hvorfor det er vigtigt, at du har en del planter i hjemmet. Jo flere planter du har, desto bedre indeklima får du. Så husk at placere planter i alle rum.