Det er så yndigt at følges ad tekst

Det er så yndigt at følges ad – Folkekirken.dk

Det er så yndigt at følges ad | Folkekirken.dk

Det er så yndigt at følges ad for to, som gerne vil sammen være; da er med glæden man dobbelt glad og halvt om sorgen så tung at bære; ja, det er gammen

Det er så yndigt at følges ad – Højskolesangbogen

Det er så yndigt at følges ad

Det er så yndigt at følges ad · Grundtvig skrev sangen til sin nære vens sølvbryllup · Sangen blev bearbejdet til en bryllupssang · Salmen handler om ægteskabet.

Grundtvig skrev oprindeligt sangen til et sølvbryllup, men senere bearbejdede han den, så den også kan synges til bryllupper. Sangen handler ikke om bryllup, men om ægteskab og kærlighed. I dag anvendes Weyses melodi som et ritual både i kirken og foran sølvbrudeparrets vinduer. Trods melodiens store spring, har den fundet sin plads i en folkelig traditionsforståelse.

Gamle Danske Sange: Det er så yndigt at følges ad – Ugle.dk

Gamle Danske Sange: Det er så yndigt at følges ad

Grundtvig skrev denne salme som en lejlighedssang til et sølvbryllup. Det er så yndigt at følges ad. Tekst: N. F. S. Grundtvig, 1855. Melodi: C. E. F. Weyse, …

Gamle Danske Sange: Det er så yndigt at følges ad

Det er så yndigt at følges ad for to

Det er så yndigt at følges ad for to, som gerne vil sammen være; da er med glæden man dobbelt glad og halvt om sorgen så tung at bære; ja, det er gammen.

N.F.S. Grundtvig: »Det er saa yndigt at følges ad – Kalliope

N.F.S. Grundtvig: »Det er saa yndigt at følges ad« fra Andre Salmer

Det er saa yndigt at følges ad,. For To, som gjerne vil sammen være,. Da er med Glæden man dobbelt glad,. Og halvt om Sorgen saa tung at bære;.

Kalliope er en database indeholdende ældre dansk lyrik samt biografiske oplysninger om danske digtere. Målet er intet mindre end at samle hele den ældre danske lyrik, men indtil videre indeholder Kalliope et forhåbentligt repræsentativt, og stadigt voksende, udvalg af den danske digtning.

Det er så yndigt at… – sangvaerkstedet.dk

Det er så yndigt at følges ad. Subtitel: I kærlighed. Komponist: C.E.F. Weyse 1833 – original tekst: N.F.S. Grundtvig 1855 – ny tekst: Kurt Bønnerup 2012.

Det er så yndigt at følges ad – Wikipedia, den frie encyklopædi

Det er så yndigt at følges ad, egentlig Det er så yndigt at følges ad for to, er en dansk salme, der er skrevet af N.F.S. Grundtvig i 1855. Melodien er skrevet …

Det Er Så Yndigt At Følges Ad Lyrics – JioSaavn

Det Er Så Yndigt At Følges Ad Lyrics – Danmark Nu Blunder Den Lyse Nat – Only on JioSaavn

Det Er Så Yndigt At Følges Ad from Danmark Nu Blunder Den Lyse Nat. Now, listen to all your favourite songs, along with the lyrics, only on JioSaavn.

Det Er Så Yndigt At Følges Ad from Danmark Nu Blunder Den Lyse Nat. Now, listen to all your favourite songs, along with the lyrics, only on JioSaavn.

Keywords: det er så yndigt at følges ad tekst, tekst det er så yndigt at følges ad, tekst til det er så yndigt at følges ad, det er så yndigt at følges ad lyrics, det er så yndigt at følges ad tekst til print